+36 70 392 8758info@aikikai-hungary.hu

A Szervezetről

image

A SZERVEZETRŐL

A Magyar Aikikai Aikido Kultúra szövetség 2004 őszén jött létre. A szervezet létrejöttének több mint 15 éves története során mindíg törekedett a hazai aikido és sport élet előremozdítására és fejlesztésére, valamint a Magyar – Japán nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok javítására és előremozdítására. Ezen területeken aktuális lehetőségeinek megfelelően tagjainak önkéntes munkája által mára Magyarország legnagyobb Aikido szövetségévé vált, hiszen több mint 30 sportegyesületet és ezzel együtt 80 - nál is több oktatási helyszínnel rendelkezik hazánkban, valamint mint közel 2500 aikidoka tartozik keretei közé, és képviseli ezen gyakorlók érdekeit a hazai, és a nemzetközi aikido, valamint sport életben. 2015 óta az Aikikai Alapítvány (japán, Tokió), valamint 2016 ősze óta a Nemzetközi Aikido Szövetség (IAF) hivatalos képviselője Magyarországon, mely utóbbi szervezeti tagágnak köszönhetően a hazai aikido bekapcsolódhatott a világ meghatározó sportszervezetébe a SportAccordba is. 2023 januárjában a szervezet felvételt nyert az Európai Aikido Szövetségbe, ezzel hivatalos képviselőjévé vált hazánkban az EAF-nek.
 • Nyilvántartási szám: 01-02-0010405
 • Megnevezés: Magyar Aikikai Aikido Kultúra Szövetség
 • Rövidített név: Aikikai Magyarország
 • Rövidített idegen nyelvű név: Aikikai Hungary
 • Székhely: 1134 Budapest, Váci út 47/B. Ü-1.
 • Adószám: 18112649-1-41
 • Aikikai regisztrációs dátum: 2015.06.01.
 • Fő számlaszám: MagNet Bank 16200137-18534290
 • Edzőtábori számla: MagNet Bank 16200137-18534300
 • Alapszabály:

TISZTSÉGVISELŐK

A szervezetben dolgozó ügyvivők, és a Technikai bizottság vezetője.

Hochstrasser Norbert Nemzeti ügyvivő | Vezető ügyvivő

Hochstrasser Norbert

Nemzeti ügyvivő | Vezető ügyvivő

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

PHP
90%
JavaScript
80%
Great Ideas
100%
X

Nemzeti ügyvivő | Vezető ügyvivő. Delegáló szervezet: Shurenkan Aikido Sportegyesület

Bak László Gazdasági felelős

Bak László

Gazdasági felelős

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

PHP
90%
JavaScript
80%
Great Ideas
100%
X

Gazdasági ügyvivő. Delegáló szervezet: Aikido Shinbukan Dojo

Szeltner Zsolt Nemzetközi ügyvivő &Technikai bizottsági vezető

Szeltner Zsolt

Nemzetközi ügyvivő &Technikai bizottsági vezető

Body

X

Nemzetközi ügyvivő &Technikai bizottsági vezető. Delegáló szervezet: Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő SE

-- Felügyelőbizottsági elnök

--

Felügyelőbizottsági elnök

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

PHP
90%
JavaScript
80%
Great Ideas
100%
X

Felügyelőbizottsági elnök. Delegáló szervezet: 

A SZERVEZETRŐL RÉSZLETESEN

Alább megtalálhatóak a szervezet taglétszámával, valamint főbb paramétereivel kapcsolatos információk.

TAGSZERVEZET
DOJO ORSZÁGSZERTE
GYERMEK TAG
FELNŐTT TAG

RÓLUNK

CSOPORTJAINK

Az Aikikai Hungary 31 tagszervezetének 77 oktatási helyszíne szinte egész Magyarországot lefedi. A dojokkal kapcsolatos részletekért kattintson IDE.

KIK VAGYUNK

Az Aikikai Hungary az Aikikai Alapítvány (Japán, Tokió) által hivatalosan elismert szervezet, mindemellett Magyarország legnagyobb aikido szövetsége.

AMIÉRT DOLGOZUNK

Eltökélt célunk, hogy egy valóban demokratikus értékeken alapuló, minden aikidoka, és dojo számára komoly fejlődési lehetőséget biztosító szervezetet működtessünk.

A Szövetség legfőbb célja az aikido magyarországi jelenlétének elősegítése, oktatásának fejlesztése, terjesztése, edzés- és vizsgázási lehetőségek biztosítása, és a harcművészet népszerűsítése. Kiemelt cél a magas színvonalú, többek közt professzionális oktatók képzése, oktatói tanfolyamok szervezése hazai és külföldi oktatókkal.

A harcművészet szakmai fejlődésének biztosítása érdekében a Szövetség lehetőséget és fórumot kíván teremteni a Japánban lévő központ és a Magyarországon működő, aikidót gyakorló egyesületek közötti kapcsolódásra, tapasztalatcserére. A Szövetség feladatának tekinti bemutató képzések és előadások szervezését, és az aikidóval kapcsolatos kiadványok megjelentetését és terjesztését.

A Szövetség működése során a mellérendeltség elvét kívánja érvényesíteni, annak érdekében, hogy a Szövetség vezetése ne egy, vagy néhány tag meghatározó befolyása alatt, saját érdekei által vezérelten, hanem a közös cél által meghatározottan, hatalmi szándékoktól és gyakorlattól mentesen folyhasson.

Mivel ezek az alapelvek a Szövetség alapítói számára lényegesek, a Szövetség vezetését ellátó Ügyvivői Testület megválasztása és működése során ezen elvek érvényesülését biztosító szabályokat alkotnak, melyek elfogadása a Szövetséghez való csatlakozás feltétele, és mely szabályok megszegése a Szövetségből való kizárást eredményezheti.

A vizsgaszabályzatnak egyértelműségével – biztonságot és folyamatosságot teremtve a vizsgarendszerben – hozzá kell járulnia az aikido terjedéséhez, továbbá bátorítania kell az aikidot gyakorlókat, életkortól, nemtől és egyéb előfeltételektől függetlenül, az aikidoban való folyamatos fejlődésre.

A szabályzatnak elő kell mozdítania a vizsgarutin kialakulását, a gyakorlók tudásának minden szintjén, és garantált színvonalat kell képviselnie mind a tagok, mind a Hombu Dojo elvárásainak megfelelően. Ez nagy fontossággal bír a szervezeten kívüli kapcsolataink, valamint az aikido egyéb budo irányzatok és a társadalom egésze általi megbecsülése szempontjából. A vizsgaszabályzat követi a Hombu Dojo irányelveit, és szem előtt kell tartani az ezekkel, és Ueshiba Morihei osensei szellemiségével való összhangját.

TELJES TAGSÁG
100%
GYERMEK TAGSÁG
55%
FELNŐTT TAGSÁG
45%
KYU FOKOZATTAL RENDELKEZŐK
74%
DAN FOKOZATTAL RENDELKEZŐK
17%

AZ UESHIBA CSALÁD

 • Uesiba Morihei (japán írásmód szerint 植芝 盛平) (1883. december 14. – 1969. április 26.) az aikidó megalapítója. Japán egyik leghíresebb budo mestere.

  Ueshiba Morihei | Az aikido alapítója
 • Ueshiba Kisshomaru, a második Aikido doshu 1921-ben született az Alapító harmadik fiaként. 1948-ban a tokiói Honbu Dojo vezetője, majd 1967-ben az Aikikai elnöke lett.

  Ueshiba Kisshomaru | Az aikido második dóshuja
 • Ueshiba Moriteru, a harmadik Aikido Doshu 1951-ben született Tokióban, Ueshiba Kisshomaru második fiaként, az alapító Ueshiba Morihei unokájaként.

  Ueshiba Moriteru | Az aikido harmadik dóshuja
 • Ueshiba Mitsuteru (植芝充央) 1981-ben született, a jelenlegi Doshu fia. 2012 áprilisától a Hombu Dojo dojochoja. Waka-sensei (若先生) nevet azért kapta, mert a japán “Waka” szó az ő esetében az "utód" jelző megfelelője.

  Ueshiba Mitsuteru | Hombu dojo - dojocho